Pozovite: +381 37 440 313

O nama

Danas se sećamo svojih skromnih početaka sa par mehaničkih mašina i par proizvoda u asortimanu.

Vremenom, a po zahtevima tržišta, došli su mlađi, obučeni i stručni kadrovi, te se slika proizvodnje postepeno menjala. Redovna obuka i doobuka kadrova u inostranstvu (direktno u firmama proizvođača) stvorila je od njih našu konkurentsku prednost na domaćem tržištu, obzirom na to da su jedini u našoj zemlji osposobljeni za veoma kompleksne operacije održavanja i popravke pletećih mašina marke Cessare Colosio, na kojima je i bazirana naša proizvodnja.

Reference radi, mašine koje se pored navedenih koriste u proizvodnji, na sebi nose ime italijanskog giganta u ovoj oblasti - firme Lonati. Mašine na kojima se radi dorada čarapa dolaze od najpoznatijih evropskih proizvodjača: Union special, Mauser special, Cetme i Rosso.

Materijali  od kojih se prave naši proizvodi se pretežno nabavljaju od firmi iz domaće proizvodnje među kojima je firma Bim tex iz Leskovca baza za izradu artikala od pamučnog prediva (fini češljani i mercizirani pamuk) poreklom iz Turske i Indije, firma Kris and Roll iz Kanjiže, a firma Dunav d.o.o. iz Grocke, baza filamenata za izradu klasičnog ženskog programa. Sarađujemo i sa drugim inostranim firmama koje imaju predstavništva u našoj zemlji, kao što je firma Fulgar iz Italije.

Sve ovo čini jedan lep mix profesionalnosti, posvećenosti i kvaliteta koji su pažljivo protkani kroz svaku našu čarapu, a na koje je svoj pečat kvaliteta stavio i Vunarski institut za kontrolu kvaliteta tekstilnih proizvoda Vunil iz Leskovca.

Prisutnost na međunarodnim manifestacijama i sajmovima, saradnja sa mnogim kolegama iz ove oblasti na domaćem i inostranim tržištima, konstantno usavršavanje i širenje proizvodnjih kapaciteta i usavršavanje znanja naših kadrova, doprineli su tome da se proizvodnja odvija na modernim mašinama i po standardizovanim postupcima izrade, što svedoči o kvalitetu proizvoda.

Zagledani smo u budućnost, iz koje ćemo, nadamo se,  gledati na skromnu sadašnjost.


 E k s k l u z i v n o  ! 

Ukoliko naš standardni program ne zadovoljava vaše potrebe ili prosto imate želju da se osećate posebno i sami kreirate jedan odevni predmet koji će nositi vas lični pečat, za poklon dragim osobama, da se osećate kao tim na poslu ili kao ekipa vezano za vaš hobi ili pak samo za vas u časovima opuštenosti i uživanja, naš kreativni tim vam stoji na usluzi.

Izradićemo čarape po vašoj želji, u skladu sa vašim potrebama, unikate, nešto što niko drugi da sada nije smislio, samo za vas.

Reference radi, do sada smo  na ovom polju sarađivali sa specijalizovanim sportskim radnjama, biciklističkim klubovima, folklornim, etno i lovačkim udruženjima kao i sa pojedincima čije su ideje uz pomoć i sugestije našeg kreativnog tima postale stvarnost i neodvojivi deo njihovog svakodnevnog funkcionisanja.


 Sa nama zaista ništa nije nemoguće!